Principiile sofrologiei

Cele patru principii fundamentale ale sofrologiei sunt esența conștiinței sofronice:

1.Acțiune pozitivă – acționează și gândește pozitiv!Este un proces prin care fiecare acțiune pozitivă conștientă are repercusiuni pozitive asupra întregii ființe (la nivel fizic, psihologic și spiritual); energizarea și consolidarea structurilor pozitive ale conștienței prin senzații, sentimente, amintiri și atitudini pozitive față de sine și de propria existență.

2.Schema corporală (corpul) – acest concept stă la baza exercițiilor sofrologice.Persoana își percepe propriul corp mergând treptat către niveluri tot mai profunde; inițial învață să perceapă forma și mișcarea, dezvoltând mai târziu o conștientizare a organelor interne, a oaselor, a mușchilor și a celulelor.

Adu-ți mintea în prezent prin intermediul exercițiilor; lasă-ți mintea să vină în prezent prin intermediul corpului tău.

3.Principiul obiectiv – păstrarea unei atitudini obiective; perceperea a ceea ce este acolo și nu a ceea ce credem că este acolo, fără prejudecăți, acceptarea lucrurilor așa cum sunt ele în acel moment.

Acceptă lucrurile așa cum sunt, fără să judeci, lasă-ți mintea deschisă.

4.Adaptabilitatea – toate tehnicile și teoriile care compun metoda sofrologică se adaptează la realitatea clientului.

 

Prin practicarea regulată a exercițiilor sofrologice ne obișnuim să trăim tot mai mult cu mintea în prezent, păstrând o atitudine ”deschisă” și curioasă.

Ce spun clienții

Cei care au practicat exercițiile spun că au un somn mai odihnitor, o concentrare îmbunătățită, se îngrijorează …

Recenzia cartii „Descopera sofrologia pentru o stare de bine”

Autoarea este psihoterapeut cu formare in sofrologie si in psihoterapie integrativa. Cartea apare imediat dupa consacrarea, …

In memoriam: Profesor Alfonso Caycedo (1932 – 2017)

Alfonso Caycedo, fondatorul sofrologiei, a decedat în luna septembrie 2017. Și-a dedicat întreaga viață cercetării …