Schimbă-ți stilul de viață!

Convingerile și biologia

woman park„Cel amai important lucru pe care trebuie să-l ştii este că sănătatea corpului şi a organelor tale nu este separată de sănătatea ta emo­ţională, de gândurile tale, de programarea culturală şi de concepţia spirituală. Gândurile şi convingerile reprezintă indicatorii cei mai importanţi ai stării tale de sănătate. Aceasta este o veste extraordinar de bună, deoarece gândurile şi convingerile tale pot fi aduse sub controlul tău conştient şi, atunci când este necesar, lăsate în voia puterii vindecătoare a Spiritului (mult mai mult despre acest subiect mai târziu). Aceasta este partea legată de sănătate pe care medicina occidentală o ignoră şi, crede-mă, aici stă adevărata ta putere, fără nici o excepţie. Gândurile şi convingerile tale sunt conectate cu structura corpului tău. Ele devin celulele, ţesuturile şi organele tale. Nu există suplimente, dietă, tratament sau program sportiv care să se compare cu puterea gândurilor şi convingerilor tale. Acesta este primul loc în care să cauţi atunci când ceva nu este în regulă cu corpul tău.Permite-mi să clarific acest aspect. Dacă te îngrijorează vreo pro­blemă medicală, e foarte posibil să nu fii conştientă de motivul apari­ţiei acesteia. Dacă ai fi fost conştientă de problemă sau de emoţie, ea nu ar fi trebuit să apară la nivel fizic, deoarece ai fi conştientizat-o. Te rog, fă tot posibilul să nu respingi acest adevăr. Ai curajul să privești adânc în interiorul tău şi să-ţi pui următoarele întrebări: „Ce se întâmplă în viaţa mea, în gândurile şi convingerile mele şi ce trebuie să învăţ din această situaţie? Care este lecţia pentru sufletul meu? Cum pot evolua prin asta?”

Cei care practică ayurveda şi medicina orientală sunt foarte conştienţi de conexiunile energetice dintre diferitele sisteme ale cor­pului, dar practicienii medicinii occidentale tind să separe sistemele, luând în considerare doar unul dintre ele. De fapt, această diviziune corp-minte este construită chiar după modelul societăţii noastre.
E puţin probabil ca un medic podolog (cel care se ocupă cu studiul şi tratamentul afecţiunilor piciorului) să privească la dificultatea cu care-ţi duci kilogramele pe picioare şi să te întrebe dacă nu cumva există nişte emoţii reprimate sau situaţii stresante care-ţi cauzează stres, supărare sau durere. Dacă te-ar întreba, probabil că ai da înapoi, intrând în defensivă şi simţindu-te vinovată şi, prin urmare, ai bloca accesul la acele informaţii. Să zicem că ai probleme cu braţul − pe care ai putea să le corelezi cu ergonomia spaţiului în care lucrezi sau cu faptul că te-ai accidentat. Intrarea în contact cu emoţiile neconştien­tizate ce ar putea exista în ţesuturile din mână şi braţ ți-ar putea alina durerea, permițându-i acestei părţi a corpului tău să se refacă. Şi aminteşte-ţi că probabil nu ai şti care a fost lecţia până după ce s-a rezolvat problema.”

„Zeițele rămân tinere pentru totdeauna” – Rețeta secretă pentru strălucire, vitaliate și bucurie

Dr. Christiane Northrup – Ed. Spirit și Destin

www.spiritsidestin.ro

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recenzia cartii „Descopera sofrologia pentru o stare de bine”

Autoarea este psihoterapeut cu formare in sofrologie si in psihoterapie integrativa. Cartea apare imediat dupa consacrarea, …

In memoriam: Profesor Alfonso Caycedo (1932 – 2017)

Alfonso Caycedo, fondatorul sofrologiei, a decedat în luna septembrie 2017. Și-a dedicat întreaga viață cercetării …

Convingerile și biologia

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştii este că sănătatea corpului şi a organelor tale nu este separată …