În timpul sesiunii…

În timpul primei vizite, sofrologul explică conceptele de bază ale sofrologiei, practicând o primă tehnică, cum ar fi respirația diafragmatică sau schimbarea stării de spirit. În sesiunile următoare, exercițiile se diversifică și se adaptează nevoilor persoanei.

Fiecare sesiune începe cu o reamintire a tehnicii prezentate anterior, care ar trebui să fie efectuată zilnic între cele două ședințe pentru a evalua impactul resimțit de către client, în viața de zi cu zi.

După fiecare exerciţiu se notează pe o foaie sau într-un jurnal fenodescrierile pe care clientul tocmai le-a experimentat (tot ceea ce a simţit/observat clientul: senzaţii, sentimente, emoţii).

Este bine să rămână scrise deoarece avem tendinţa de a nu acorda atenţie corpului decât atunci când ne transmite semnale puternice sau instinctuale (durere, foame, sex etc.). După o perioadă de practicare, ne obişnuim să dam mai multă atenţie corpului şi uneori putem rămâne surprinşi de ceea ce am notat acum o săptămâna-două în jurnal şi cum s-a transformat între timp percepţia legată de semnalele propriului corp.

În acest fel devenim mai conştienţi de noi înşine, de ceilalţi şi de lumea înconjurătoare.

Recenzia cartii „Descopera sofrologia pentru o stare de bine”

Autoarea este psihoterapeut cu formare in sofrologie si in psihoterapie integrativa. Cartea apare imediat dupa consacrarea, …

In memoriam: Profesor Alfonso Caycedo (1932 – 2017)

Alfonso Caycedo, fondatorul sofrologiei, a decedat în luna septembrie 2017. Și-a dedicat întreaga viață cercetării …

Convingerile și biologia

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştii este că sănătatea corpului şi a organelor tale nu este separată …