În timpul sesiunii…

În timpul primei vizite, sofrologul explică conceptele de bază ale sofrologiei, practicând o primă tehnică, cum ar fi respirația diafragmatică sau schimbarea stării de spirit. În sesiunile următoare, exercițiile se diversifică și se adaptează nevoilor persoanei.

Fiecare sesiune începe cu o reamintire a tehnicii prezentate anterior, care ar trebui să fie efectuată zilnic între cele două ședințe pentru a evalua impactul resimțit de către client, în viața de zi cu zi.

După fiecare exerciţiu se notează pe o foaie sau într-un jurnal fenodescrierile pe care clientul tocmai le-a experimentat (tot ceea ce a simţit/observat clientul: senzaţii, sentimente, emoţii).

Este bine să rămână scrise deoarece avem tendinţa de a nu acorda atenţie corpului decât atunci când ne transmite semnale puternice sau instinctuale (durere, foame, sex etc.). După o perioadă de practicare, ne obişnuim să dam mai multă atenţie corpului şi uneori putem rămâne surprinşi de ceea ce am notat acum o săptămâna-două în jurnal şi cum s-a transformat între timp percepţia legată de semnalele propriului corp.

În acest fel devenim mai conştienţi de noi înşine, de ceilalţi şi de lumea înconjurătoare.

Ce spun clienții

Cei care au practicat exercițiile spun că au un somn mai odihnitor, o concentrare îmbunătățită, se îngrijorează …

Recenzia cartii „Descopera sofrologia pentru o stare de bine”

Autoarea este psihoterapeut cu formare in sofrologie si in psihoterapie integrativa. Cartea apare imediat dupa consacrarea, …

In memoriam: Profesor Alfonso Caycedo (1932 – 2017)

Alfonso Caycedo, fondatorul sofrologiei, a decedat în luna septembrie 2017. Și-a dedicat întreaga viață cercetării …