Schimbă-ți stilul de viață!

Ce spun clienții

Cei care au practicat exercițiile spun că au un somn mai odihnitor, o concentrare îmbunătățită, se îngrijorează mai puțin, resimt o creștere a încrederii în sine și un sentiment de fericire interioară.

1. Într-o ședință, un client mi-a spus după un exercițiu:

„Nu-mi amintesc de câtă vreme nu am mai simțit atâta liniște.”

2. „Pe mine exercițiile m-au ajutat să mă reconectez la un nivel mai profund cu mine însămi. În loc să las gândurile să o ia razna, îmi aduc atenția în corp. Sunt mult mai conștientă de mine, de lumea din jurul meu și îmi folosesc toate simțurile.”

3. „Un exercițiu foarte plăcut în care m-am simțit plină de energie si fericire. M-am simțit cel mai bine la culoarea verde. Am simțit cum îmi mergea o căldură la fiecare parte a corpului asupra căreia îmi spuneai să mă concentrez.”

 

Recenzia cartii „Descopera sofrologia pentru o stare de bine”

Autoarea este psihoterapeut cu formare in sofrologie si in psihoterapie integrativa. Cartea apare imediat dupa consacrarea, prin trecerea in nefiinta a lui Alfonso Caycedo, parintele sofrologiei.

Cartea Lorenei Luchian este un act de credinta si de pietate.

Prezentarea conceptelor, a teoriei si a metodei  sofrologice ajuta la intelegerea modului in care sofrologia este utila oricarei persoane care doreste sa traiasca plenar in puterea prezentului. Din acest punct de vedere, cartea este interesanta nu doar pentru psihoterapeuti, ci si pentru toti cei care urmaresc, prin lectura ei, calea de construire a realitatii intr-o tonalitate stenica, optimista.

Calea inseamna contactul individului cu sine insusi, cunoasterea propriei realitati prin adoptarea atitudinii sofrologice, adica renuntarea la prejudecati (pg. 106), explorarea corpului cu multa curiozitate ca si cum ai fi aflat prima oara de el (pg. 107), integrarea unor noi modalitati de functionare mentala in viata de zi cu zi ( pg. 108-109).

Sofrologia integreaza trairile momentelor trecut, prezent si viitor pentru a genera vivanta, capacitatea de a constientiza intentionalitatea noastra. Este un exercitiu care presupune efort si perseverenta de a scoate la lumina constiintei continuturile valoroase ale structurilor latente ale persoanei, pentru a deschide albiile creativitatii. „In timpul exercitiilor sofrologice coboram in adancurile fiintei si constiintei noastre, retromanenta, iar manenta este ceea ce se desprinde din aceasta profunzime (de exemplu revigorarea unei capacitati), aducand ceva nou la lumina. Aceasta miscare in lumile ascunse ale fiintei noastre este orientata pozitiv si este activa in timpul sesiunilor sofrologice (pg. 86).

Lucrarea cuprinde exemple si exercitii pe care cei interesati le pot realiza dupa dorinta. In acelasi timp este si o invitatie generoasa la o interactiune benefica cu terapeutii din domeniu, pentru ghidarea actiunilor de tip sofrologic cu aplicatii in viata de fiecare zi – pentru imbunatatirea starii de sanatate sau cresterea performantelor in sport, educatie, afaceri sau viata personala.

Imi place in mod deosebit faptul ca lectura acestei carti este o exemplificare a beneficiului privirii proaspete, ca si cum ar fi prima oara, indreptate asupra noastra, la fel cum Eckhart Tolle scria in „Puterea prezentului”, „Daca ati vedea un inger, dar l-ati confunda cu o statuie, tot ce ar trebui sa faceti ar fi sa va modificati felul de a privi si sa observati din nou mai atent, statuia de piatra, nu sa va uitati in alta parte. Atunci ati descoperi ca nu a existat niciodata o statuie de piatra… In fiecare moment, constiinta dumneavoastra creeaza lumea in care traiti. (Eckhart Tolle „Puterea Prezentului” -Editura Curtea Veche,Bucuresti, 2004, pg. 196)

Conf. Univ. Dr. Elena Beca

26 octombrie 2017

In memoriam: Profesor Alfonso Caycedo (1932 – 2017)

SAMSUNG

Alfonso Caycedo, fondatorul sofrologiei, a decedat în luna septembrie 2017.
Și-a dedicat întreaga viață cercetării neîncetate a conștiinței umane.

Rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut prin tăria, entuziasmul, marea intuiție, inteligența sa și, mai presus de toate, dragostea față de familie și profesie.

Convingerile și biologia

a„Cei care practică ayurveda şi medicina orientală sunt foarte conştienţi de conexiunile energetice dintre diferitele sisteme ale cor­pului, dar practicienii medicinii occidentale tind să separe sistemele, luând în considerare doar unul dintre ele. De fapt, această diviziune corp-minte este construită chiar după modelul societăţii noastre.
E puţin probabil ca un medic podolog (cel care se ocupă cu studiul şi tratamentul afecţiunilor piciorului) să privească la dificultatea cu care-ţi duci kilogramele pe picioare şi să te întrebe dacă nu cumva există nişte emoţii reprimate sau situaţii stresante care-ţi cauzează stres, supărare sau durere. Dacă te-ar întreba, probabil că ai da înapoi, intrând în defensivă şi simţindu-te vinovată şi, prin urmare, ai bloca accesul la acele informaţii. Să zicem că ai probleme cu braţul − pe care ai putea să le corelezi cu ergonomia spaţiului în care lucrezi sau cu faptul că te-ai accidentat. Intrarea în contact cu emoţiile neconştien­tizate ce ar putea exista în ţesuturile din mână şi braţ ți-ar putea alina durerea, permițându-i acestei părţi a corpului tău să se refacă. Şi aminteşte-ţi că probabil nu ai şti care a fost lecţia până după ce s-a rezolvat problema.”„Zeițele rămân tinere pentru totdeauna” – Rețeta secretă pentru strălucire, vitaliate și bucurie. Dr. Christiane Northrup – Ed. Spirit și Destin

Workshop de sofrologie

Primul lucru pe care îl facem atunci când venim pe lume este un inspir, iar ultimul lucru pe care-l facem atunci când părăsim această lume este un expir.

Vino la seara de relaxare, unde vom face mai multe exerciții practice atat de respiratie, cat si de eliberare a tensiunilor fizice, emoționale și mentale.

Exerciţiile ne vor ajuta să devenim mai conştienţi de ceea ce se petrece în interiorul nostru (senzaţii fizice, emoţii și sentimente). Prin practicarea lor regulată atingem o stare de armonie interioară şi bună dispoziţie.

Vom petrece împreună 90 de minute în care vei descoperi beneficiile sofrologiei.

Data: 04.07.2017, orele 19:30. Zona Unirii.

Înscrierile se fac prin :

  • telefon, la numărul 0728 905 408
  • e-mail, la adresa sofrologie.ro@gmail.com

Odată cu înscrierea vei primi și adresa completă.

Psih. Lorena Luchian

Ce spun clienții

Cei care au practicat exercițiile spun că au un somn mai odihnitor, o concentrare îmbunătățită, se îngrijorează …

Recenzia cartii „Descopera sofrologia pentru o stare de bine”

Autoarea este psihoterapeut cu formare in sofrologie si in psihoterapie integrativa. Cartea apare imediat dupa consacrarea, …

In memoriam: Profesor Alfonso Caycedo (1932 – 2017)

Alfonso Caycedo, fondatorul sofrologiei, a decedat în luna septembrie 2017. Și-a dedicat întreaga viață cercetării …